Reset By Malou

Cleanse, rebuild and optimize body, mind and soul

Fokusera på att lägga till istället för att ta bort

Kategori: Allmänt

Vid en förändring är vi ofta väldigt snabba på att ta beslut om vad vi ska sluta upp med, ta bort och kanske byta ut. Det här kan ibland vara absolut nödvändigt men många gånger kanske det är motsatsen, alltså rent kontraproduktivt och kommer resultera i bakslag. Det blir även en signal till oss själva som vibrerar att vi gör något fel, att vi inte tillräckligt bra, dvs. väldigt destruktivt. Många gånger kanske det inte ens är lösningen på det du vill förändra utan det handlar istället om att kanske minska, öka eller ändra attityd och inställning gentemot det. För väldigt få saker är svart eller vitt, nyanserna däremellan är otroligt många.
 
Låt oss komma in på kost. Du är väl medveten om att du skulle vilja öka ditt intag av gröna blad till dina måltider. För mig är det gröna från naturen det jag prioriterar mest och något jag ser vara outstanding all form av annan mat. När du tänker att du måste öka ditt intag av gröna blad får du upp bilder på spenat på en tallrik med på sin höjd lite andra grönsaker. Okej, det är fine, men nu ska vi tänka om. Du vägrar att ta bort din sedvanliga söndagspizza i soffan. Okej, det är okej. Men det jag vill uppmana dig till är att se om du kan toppa din pizza med två-fyra nävar ruccola eller spenat? Lek med tanken, kanske testa? Din snabba pastatallrik som är standard när tiden inte räcker till kanske du kan toppa med en bädd av färsk grönkål. Lägga till istället för att ta bort helt enkelt. Vad tror du om att lägga till en grön smoothie till din bulle du ser som ett måste när eftermiddagen närmar sig? Vad som är mycket fiffigt, och särskilt när det gäller grönt, är att ju mer grönt du lägger in i din kost desto mindre sugen kommer du bli på annat. Liksom ju mer hälsosamma val du inför desto oftare desto mindre utrymme finns det för de mindre hälsosamma lika ofta. Så ju mer nyttigt du lägger till, desto mer onyttigt kommer naturligt, helt automatiskt att falla bort. Det här är en av de viktigaste punkterna i detta inlägg.
 
Slutligen vill jag också runda av med en tanke om att du inte ska ta det här inlägget som att du dina dåliga vanor är försvarbara att fortsätta med. Nej, åter igen, jag vill att du med allt ditt fokus ser nyanserna och mitt syfte att lösningen inte alltid är att utesluta. Det är definitivt inte alltid uteslutandet som är synonymt med hälsa.
 
          
Egengjord vegansk, glutenfri pizza med gröna blad                Falafelsallad med koriandet i massor
 
 

KOMMENTARER:

 • Maggiesskafferi säger:
  2017-09-13 | 20:10:39
  Bloggadress: http://maggiesskafferi.se/

  Tänkvärt! Jag tror de flesta reagerar dåligt på alla sorters förbud, särskilt när det gäller mat. Så att lägga till hellre än att dra ifrån är en jättebra tanke. Allt gott!

  Svar: Verkligen gällande kost ja! Allt gott tillbaka :)
  Malou Wernersson

 • Norrsken Emma säger:
  2017-09-13 | 22:01:09
  Bloggadress: http://nouw.com/lillemmish

  hoppas du får en fin kväll
  kram

  Svar: Detsamma!
  Malou Wernersson

Kommentera inlägget här: